0

VEGGIE WRAPS

20201228_172013


Wraps med hjemmelavet falafler, guacamole, salsa, ærter, majs, rå løg og parmesanost

Wraps af knasende frisk spidskål

Du kan bruge de grøntsager du har lyst til
Til en hurtig aftensmad kan du bruge færdiglavede falafler og salsa, evt avocadoskiver i stedet for guacamole

Har du god tid finder du opskrifterne på falafler, guacamole og salsa her 👇

Velbekomme


Falafler
Ca 20 stk

Ingredienser

  • 400g tørrede kikærter, iblødsættes 15 timer, koges ikke
  • 3 æg
  • 2 løg, lethakkede
  • 2 kartofler, rå og groft revet
  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • Evt 1-3 spsk rasp
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 stk stødt spidskommen
  • 3 stk stødt koriander
  • 1/2-1 stk finthakket chili
  • 1 stk salt
  • Solsikke- eller rapsolie til stegning


Anvisning 

1. Alle ingredienserne blandes
og blendes i foodprocessor indtil ensartet masse

2. Falaflerne formes med ske eller i hånden
Er dejen for blød, kan der blot tilføjes lidt rasp

3. Falaflerne kan steges på pande med lidt olie, eller steges i gryde i meget olie (så de svømmer) det giver falaflerne en sprød, crispy skorpe

Steges de i gryden, skal olien være så varm, at det syder og bobler når de kommer i
Du kan tjekke oliens varme, ved at putte træenden af en tændstik i gryden, syder det omkring træet, er olien klar

4. Når falaflerne er gyldne tages de af panden eller op af gryden med en hulske

5. Lad falaflerne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle


Guacamole

Ingredienser

  • 2-3 modne avocadoer
  • 1 lime, saften
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 lille håndfuld mandler
  • 2 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Urtesalt


Anvisning

1.Alle ingredienserne stavblendes eller blendes i foodprocessor


2. Smag til med krydderierne


Salsa

Ingredienser

  • 5 store, modne tomater
  • 1/2 rødløg
  • 1 lille fed hvidløg
  • Salt
  • Peber
  • Kan smages til med citronsaft, frisk koriander og frisk eller tørret chili


Anvisning

1. Hak tomaterne fint, og del dem op i 2 bunker


2. Den ene halvdel blendes med rødløg og hvidløg


3. Bland herefter de hakkede tomater i massen og smag til med krydderierne



0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar